Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на разпределителен вал, повдигачи и ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на разпределителен вал, повдигачи и ...

Здравейте колеги! В събота боксерчето ще влиза в сервиза, за да се смени разпределителния вал (от морга), 4 броя повдигачи, гарнитура, двата ангренажни ремъка и някакъв маншон. Въпроса ми е колко долу-горе ще излезе цялата тази операция + труда? Благодаря!

Ми ще струва точно толкова колкото ти каже майстора Вала как го разбрахте, че е за смяна
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
    Audi A4 1.9 TDI

Comment

Колега ако са ти го казали това на първия сервиз иди и още някаде да си кажат мнението. Моята я искараха, че нищо нестава от двигателя чак се чудиха как се движи, на други 2 места я карах и ми казаха, че си е супер. Така, че има ги всякакви майстори и не се знае на какви ще попаднеш. Това е моето мнение.
      На мен за смяна на агренажния ремък ми взеха 80 лв. незнам другите колко ще ти струват.
      Успех!!!
      Fiat Punto 1.2 75
      ЕХ Alfa Romeo 145 1.3 Boxer '94 - Първата любов

Comment

Днес сутринта влезе в операционната . Преди малко говорих с майстора, сменил е частите, но двигателят продължава да трака. Някой има ли представа от какво друго може да трака? Цената до момента е 351 лева.

Comment

а от къде трака ?
          alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov
            а от къде трака ?
            От повдигачи трака
            RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
            0899832271 Сашо

Comment

Е нали са сменени повдигачите , защо ще тракат ? Ако колегата обясни от къде идва тракането ще е друго ... и моита тракаше , оказа се биелен лагер . По-компетентните да помагат
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

Re: Смяна на разпределителен вал, повдигачи и ...

Първоначално публикувано от plaza
                Здравейте колеги! В събота боксерчето ще влиза в сервиза, за да се смени разпределителния вал (от морга), 4 броя повдигачи, гарнитура, двата ангренажни ремъка и някакъв маншон. Въпроса ми е колко долу-горе ще излезе цялата тази операция + труда? Благодаря!
                Де да беше само с един разпределителен вал Внимавай на кой ще го дадеш да го отваря и пипа
                1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
                и делта

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex
                  Е нали са сменени повдигачите , защо ще тракат ? Ако колегата обясни от къде идва тракането ще е друго ... и моита тракаше , оказа се биелен лагер . По-компетентните да помагат
                  Биелен лагер тропа,а повдигачите тракат Звука е много различен и не може да се збърка
                  RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                  0899832271 Сашо

Comment

Здравеи колега.моята също трака от време на време.От начало като я купих работи идеално няколко дни.Продавача ми каза че сменил маслото с някакво евтино и гъсто масло и препоръчва при смяна на ремъци да го сменя.Сложих масло MORIS-синтетика,и се започна.Когато я паля сутрин и е по-студена работи перфектно,но когато е топло трака откъм повдигачите.На дълъг път изчезва,но ако спра за някоко часа пак се появява.Миналата година и сложих някакъв скъп МОБИЛ и тракането спря за около 4000 км.Преди седмица пак започна и започвам да си мисля за някаква добавка за маслото,не съм толкова богат да сменям масла толкова често.Чудя се още да не сменя ли маслото с ЛЪКИМОЛИ по-гъсто,само хубаво чувам за него.Колата ми е АР-146,1,3 боксер.И още ,попитах на няколко места за СЕЛЕНИЯ ,на единия магазин с наи -голям асортимент ми казаха че руски масла не продавали ,а на друг не бяха чували такова.

Comment

Миналата седмица смених маслото ( Селениа 20к), но не от това е проблема. Отново е вала! Майстора е пробвал с два различни вала (и двата са от морга) и продължава да трака. Днес е поръчал от Пловдив чисто нов вал и нови повдигачи и се надявам до вторник колата да стане. Като я взема ще снимам вала и повдигачите, за да ги видите. Много са зле!
                      Обръщам се към майсторите като Lisan или към други, които са сменяли повдигачи! Възожно ли е да трака от нещо друго? Като се смени вала и повдигачите ще трака ли отново?

Comment

Първоначално публикувано от plaza
                        Миналата седмица смених маслото ( Селениа 20к), но не от това е проблема. Отново е вала! Майстора е пробвал с два различни вала (и двата са от морга) и продължава да трака. Днес е поръчал от Пловдив чисто нов вал и нови повдигачи и се надявам до вторник колата да стане. Като я взема ще снимам вала и повдигачите, за да ги видите. Много са зле!
                        Обръщам се към майсторите като Lisan или към други, които са сменяли повдигачи! Възожно ли е да трака от нещо друго? Като се смени вала и повдигачите ще трака ли отново?
                        Аз точно благодарение на Лисан се отървах от такова тракане, баш от повдигачи при това нови, но явно единия беше дефектирал или не е бил поставен като хората.
                        --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                        sigpic

Comment

Абе хора може ли да се разбере кои повдигач трака без да се разглобява мотора?Виждал съм маистора ми с едни слушалки на ушите да слухти,ама не се сетих да питам.

Comment

Без разглобяване може да разбереш от кой цилиндър трака, но не и повдигача!

Comment

При мен е сигурно че не тракат всички повдигачи ,само един е отдясно,ама се чюдя дали да не сменя само от дясната страна.Чета из форума стари теми и маи това е болна тема за боксера 1,3 сс.Пожелавам ти след ремонта да се оправи.

Comment

Working...
                              X